Zo’n dag….geluk?

Soms heb je van die dagen dat alles klopt.

Dat je met het goede been uit bed stapt, neuriënd naar de badkamer gaat, zin hebt in een muziekje, je in Spotify (wat een uitvinding overigens!) Discover Weekly  opent en er een heerlijk vrolijk nummer uit je speaker komt, je dit deelt met je lief en dat je allebei snapt waarom….on top of the world…wat een geluk!

Dat je voor je ontbijt een nieuw recept uitprobeert, ricottapannenkoekjes wel te verstaan, en dat ze dan niet aanbranden, zelfs de eerste niet, dat ze eigenlijk gewoon verrekt goed lukken en je ze vervolgens ook nog eeIMG_1435ns met
verse aardbeien on the side buiten in de ochtendzon op kunt eten. Wat een geluk!

Dat je tegen je to do lijstje van die dag aan zit te hikken omdat de zon zo fijn schijnt, omdat je afgeleid wordt door leuke berichtjes, omdat er nog zoveel andere leuke dingen te doen zijn dan de dingen op jouw to do lijst totdat je terwijl je zonder focus aan het scrollen bent op Facebook wordt geraakt door een blog van een medecollega en vriendin over multitasken. Plotsklaps is de focus er wel en met de tips uit het blog kan er lekker afgevinkt worden van de to do lijst. Heerlijk wat een timing….wat een geluk!

Dat je die avond besluit ergens een hapje te gaan eten, je bij een voor jou onbekend restaurantje beland en dat dan blijkt dat ze die avond voor het eerst open zijn, feestelijke stemming alom! Dat je dan na superlekker gegeten te hebben toch ook nog besluit een dessert te nemen omdat je allang (duh) gezien hebt dat ze veel lekkere homemade taarten op de kaart hebben staan, en dat je dan kiest voor de carrotcake op advies van de serveerster die dan vervolgens stralend een groot stuk carrotcake komt brengen: ”een extra groot stuk voor jou”. Ik straal minstens zo hard terug, wat een geluk!

Was dit alles echt in werkelijkheid op één dag? Ja dat was het…wat een geluk hè?!

Ik geef toe, ik heb ook echt niet dagelijks zoveel geluk als op deze prachtige dag. Toch weet ik zeker dat het vooral gaat om het willen voelen en willen zien van het geluk, IMG_1429het dan met beide handen aanpakken en omarmen. Je zult merken dat iedere dag heel veel geluksmomenten in zich heeft. Hoeveel had jij er vandaag?

8 Comments on “Zo’n dag….geluk?

  1. Heerlijk om dit te lezen Willeke, brengt spontaan een glimlach op mijn gezicht. Het geluk en plezier straalt er dwars doorheen. Nu nog weten waar je hebt gegeten hahahaaa. Ik wens jou en mij als lezer nog vele energievolle blogs. Xxxx

  2. Wat een heerlijke dag!! Ik geniet met je mee, erg leuk geschreven!! Gelukkig heb ik dit soort dagen ook af en toe, soms best wel vaak. ????

  3. Iemand die mij vandaag ‘dapper’ noemde, langs een beekje zitten met mijn zoontje die zegt: Mama, deze bloem is voor jou en eventjes buiten zitten kijkend naar de deinende hoge bomen, de mooie(eventjes)blauwe lucht met witte koppen van wolken waarin van alles te zien is…. jep, meer dan geslaagd mijn dag. Fijn dat je me even bewust hebt gemaakt , Willeke! Kijk uit naar je volgende blog.

  4. Nou dit te lezen; is een heerlijke afsluiting van de dag!! Die ricottapannekoekjes kan ik bijna proeven, iig een levendige voorstelling van maken ????
    Op naar de volgende positieve blog.

  5. Wat fijn dat je dit soort dagen ook soms best wel vaak hebt Liesbeth! Dank je wel voor je positieve reactie en ik zeg op naar meer heerlijke dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *