Glutenvrije appelrepen

 

Glutenvrije appelrepen

◦ 115 gram pecannoten of een mix van diverse noten

    ◦ 150 gram (glutenvrije) havervlokken

      ◦ 200 gram ontpitte medjoul dadels

        ◦ 2 theelepels kaneel

          ◦ snuf zout

            ◦ 2 appels, bijv. Granny Smith (of probeer ook eens een peer en een appel mjum)

              Verwarm de oven voor op 175 graden.

                Ontpit de medjoul dadels en doe ze even 15 minuutjes in een bakje met water om zacht te laten worden.

                  Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de pecannoten en havermout over. Bak 15 minuutjes in de oven.

                    Giet de dadels af en doe deze in een foodprocessor (of staafmixer) en doe hier ook de appels bij (snijd deze eerst even wat kleiner). Maal fijn.

                      Doe er dan de havervlokken en pecannoten bij, en het kaneel en zout en maal tot een geheel.

                        Pak een brownie bakvorm of andere vierkante bakvorm met iets verhoogde rand en doe hier bakpapier in. Verspreid het appelmengsel over het bakblik en druk aan.

                          Bak nog 20 minuutjes op 175 graden in de oven. Laat even afkoelen en snijd dan in repen. Je kunt ze in een luchtdicht bakje een aantal dagen bewaren (in de koelkast).

                            Geef een reactie

                            Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *